Korvpallikommentaator Kristo Saage: "praegast" eest pandi puid kõvasti alla

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kristo Saage hakkas kõigepealt kaasa lööma taskuhäälingus "Mängumehed" ja peagi asus ta ka korvpallimänge kommenteerima. Paremal "Mängumeeste" eestvedaja Siim Raudla, vasakul ajakirjanik Jarmo Jagomägi.
Kristo Saage hakkas kõigepealt kaasa lööma taskuhäälingus "Mängumehed" ja peagi asus ta ka korvpallimänge kommenteerima. Paremal "Mängumeeste" eestvedaja Siim Raudla, vasakul ajakirjanik Jarmo Jagomägi. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpalli hiljutisest pahast poisist ja elukunstnikust Kristo Saagest on saanud hinnatud telekommentaator, kelle isikupärane ja asjatundlik jutt lisab vürtsi ootamatult põnevaks kujunenud korvpallimeistrivõistluste otsustavatele mängudele.

Pikka aega Rakvere Tarvas mänginud ja praegugi Rakveres elav Kristo Saage pole suu peale kukkunud kunagi olnud. Ta oli rahvuskoondisesse kuulumise ajal meeskonna üks vaimsetest liidritest – legendaarseks on saanud tema riietusruumi-ütlus "Mis te põete, praegu on 0:0, läheme platsile ja hakkame pihta" – ja ega ta muudes juttudes ka tagasihoidlik polnud. Samuti ei saa teda süüdistada enesekriitika puudumises. Näiteks on ta ajakirjandusele tunnistanud: "Ega ma kooli ajal eriti terav pliiats olnud."

​Veel sellelgi hooajal esiliigas palli patsutanud mängumees on leidnud endale järgmise tegevuse, milles teda tõeliselt heaks peetakse. Mõni kiibitsejatest julgeb pakkuda, et Kristo Saage on televisiooni korvpallikommentaatorina juba kandadele astumas korüfeedele Kalev Kruusile ja Tarmo Tiislerile endale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles