Noortekogu tutvub Lääne-Virumaa koolide elu ja oluga

, noortekogu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilapsed kuulavad huviga noortekogu presidenti Kalev Kodzist (taga paremal).
Koolilapsed kuulavad huviga noortekogu presidenti Kalev Kodzist (taga paremal). Foto: Erakogu


Nagu igal aastal, nii külastab Lääne-Viru noortekogu ka tänavu maakonna koole. Sellest aastast tahame noortekokku iga kooli õpilasesindusest vähemalt kaht liiget, et õpilaste olukord Lääne-Virumaa koolides selgem oleks ning et info liiguks noortekogu ja koolide vahel tõhusamalt.


Koolikülastused on plaanis veebruari- ja märtsikuu jooksul. Algust tehti sellega juba reedel, 10. veebruaril, kui noortekogu liikmed Kalev Kodzis, Linda Tali, Anni Tedremaa ja Maibrit Puusepp käisid neljas gümnaasiumis. Seekord olid sihtpunktiks Vinni-Pajusti, Kunda, Haljala ja Kadrina gümnaasium.
Koolides oli väga tore ja soe vastuvõtt. Eriti soojalt võttis meid vastu Vinni-Pajusti kooli kokatädi, kes ilma täis kõhuta meid sööklast ära ei lasknud.
Koolides kohtuti õpilasesindustega, kellega esmalt vesteldi noortekogu teemadel ning hiljem probleemidest koolis.
Tundsime huvi, kuidas nende õpilasesinduse töö toimib, kas õpilaste osavõtt üritustest on suur või väike ja millega nende koolis õpilasesindus üldse tegeleb. Rõõm on tõdeda, et pigem väideti, et õpilased tahavad üritustest osa võtta ning probleeme passiivsusega pole, kuid oli ka teistsuguseid väiteid. Peale õpilasesindusega kohtumise tehti meile ekskursioon koolides ning käisime ka kooliraadioid vaatamas.
Positiivne oli see, et noortekogu ei olnud õpilaste jaoks uus noorteorganisatsioon ning tänu eelmiste aastate külastustele teati natuke noortekogust. Rääkisime õpilastele, millega noortekogu tegeleb ja millised on kogu ülesanded. Samuti oma üritustest – heategevusüritustest ja aastakonverentsist.
Kuna paljusid koole ähvardab gümnaasiumiosa sulgemine või liitmine teiste koolidega, siis vestlesime õpilastega ka sellest.
Peale nende nelja kooli on plaanis külastada veel Tapa, Tamsalu, Rakke, Väike-Maarja ja Rakvere koole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles