Galerii ⟩ Täna lõppes kaitseväe keskpolügoonil õppus Tornaado

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy

Täna lõppes kaitseväe keskpolügoonil Kalevi jalaväepataljoni juhitud õppus Tornaado, millega kulmineerus kompanii osakursus ning anti hinnang manööverüksuste senisele väljaõppele.

"Tornaado raames harjutati erinevaid olulisi tegevusi, nagu kompanii kiirrünnak, planeeritud rünnak ja kiirkaitse. Kõikidele osalevatele sõduritele andis see võimaluse teha lahinguväljal koostööd pataljoni erinevate üksustega. Samuti kinnistas harjutus  eelnevalt õpitud oskuseid ja andis osalenud sõdurile enesekindlust oma oskustesse, et osaleda kompaniiga erinevatel operatsioonidel," ütles Kalevi jalaväepataljoni ülem kolonelleitnant Ain Tiidrus.

Õppuse Tornaado juhtimine oli Kalevi jalaväepataljoni staabile esmakordne kogemus. "Kompanii taseme lahinglaskmiste läbiviimist on tehtud eelnevatel aastal küllaga. Väljakutseks oli pigem erinevate relvaliikide ja relvasüsteemide integreerimine kompanii lahinglaskmiste harjutusse ning nende juhtimine. Õppuse korraldamine ja selle läbiviimine on igal juhul väärt kogemus pataljoni ülemale ning staabile," jäi Kalevi jalaväepataljoni ülem õppusega rahule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles