Politsei on ka Lääne-Virumaal 9. mail väljas täiendatud jõududega

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rakvere punamonumendi juurde on igal aastal 9. mail lilli viidud, kuid korrarikkumisi ega provokatsioone pole korda saadetud. Foto on tehtud 2020. aastal.
Rakvere punamonumendi juurde on igal aastal 9. mail lilli viidud, kuid korrarikkumisi ega provokatsioone pole korda saadetud. Foto on tehtud 2020. aastal. Foto: Ain Liiva

Kuigi politseinikud ja omavalitsusametnikud loodavad, et 9. mai möödub Lääne-Virumaal rahulikult, ollakse prefekt Tarvo Kruubi sõnul valmis spontaansete provokatsioonide või konfliktide tekkimiseks ja nende ära hoidmiseks.

"Oleme maakonnas kaardistanud paar mälestusmärki, mille juurde on varasemalt inimesed kogunenud, ja oleme seal kindlasti nähtavad," rääkis politsei- ja piirivalveameti Ida prefekt Tarvo Kruup. "Tõsi, suuremad jõud oleme koondanud Ida-Virumaale, kuid me ei tee mingeid järeleandmisi ja ei alahinda võimalikku provokatsiooniohtu ka Lääne-Virumaal. Seetõttu oleme tagamas turvalisust suurendatud väljapanekuga ka siin," lisas ta.

Punamonumendid, mille juures võib provokatsioone karta, asuvad Tapal, Kundas, Aseri lähistel ja Rakveres. Neist Kunda ja Aseri paiknevad Viru-Nigula valla territooriumil. "Me ei ole selle teemaga eraldi tegelenud, las politsei tegutseb," lausus vallavanem Einar Vallbaum. "Varem on ikka nende juures lilli panemas käidud. Aseri oma asub alevikust eemal metsatuka sees. Kui keegi tahab sinna lilli viia, las siis viib," jätkas vallajuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles