Galerii President istutas kurjuse ohvrite mälestuseks tamme

Copy

Purtse hiiemäel kõrguvad tammepuud meenutavad ja mälestavad eestlaste valu ja kannatusi nõukogude repressioonide all. Kurjuse ohvrite leinaparki on tammesid istutanud kultuuritegelased, maavanemad, nõukogude okupatsiooni ohvrite järeltulijad ja kõik taasiseseisvunud Eesti presidendid. Reedel jõudis kord president Alar Karise kätte.

Leinaparki istutati esimene tamm maakondliku kommunismiohvrite mälestamise organisatsiooni Alutaguse Memento algatusel 1991. aasta 14. juunil, kui juuniküüditamisest oli möödunud 50 aastat. Juba aasta hiljem kogunesid hiiemäel kõik toonased Eesti maavanemad ja tähtsamad riigitegelased, kes kõik oma tamme kruusasel nõlvakul loodusmeeste valvsa pilgu all mulda panid. Jutustati äsja taas vabaks saanud Eesti riigist ja mälestati neid, kes vabaduse nimel elu olid jätnud.

Täpselt samuti nagu 30 aastat tagasi, tuldi ka sel reedel leinaparki kokku, et mälestada kommunismi kuritegude ohvriks langenud inimesi. "Kui see park rajati, uskusid kõik pargi rajajad, et sellist tüüpi kurjus on maailmast kadunud. Paraku näeme me täna, et nii see ei ole," sõnas president Alar Karis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles