Rauno Kaibiainen – näitleja, kes improviseeris oma karjääri

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Näitleja ja lavastaja Rauno Kaibiainen.
Näitleja ja lavastaja Rauno Kaibiainen. Foto: Remo Tõnismäe

Kohtume Raunoga ühes Rakvere kohvikus ning kohe alguses nimetab ta ennast inimeseks, kellelt on raske midagi huvitavat välja pinnida. Palub vabandust, et on pigem kasin ja tagasihoidlik. Samas on see kõige enesekindlam vabandamine, mida ma kuulnud olen. Kas on võimalik, et ta improviseeris selle?

Improvisatsiooniline teater on moodustanud suure osa Rauno elust pärast Viljandi teatrikooli lõpetamist aastal 2009. Ning improst rääkides ei jää ta kauaks tagasihoidlikuks. Vestleme eesnimepidi, sest Rakvere reaalgümnaasiumi lõpetasime klassivendadena.

Tiina Kippeli juhitud Karlas tegi Rauno kooliteatrit alates 6. klassist kooli lõpetamiseni välja. Teatripisik sai suure võimu viimasel aastal Karlas mängitud lavastusega “Vennad”, kus vendade rollis oldi koos praegu Kuressaare teatris näitleva Jürgen Ganseniga. Tükki mängiti tervele koolile ning midagi selles kukkus poistel eriti hästi välja. “Ma olin ju 6. klassist saati koolirahvale ikka ja jälle esinenud. Kas siis mõne lavastuse või kontserdi raames. Nüüd aga juhtus nii, et koolimaja peal hakati mind millegipärast kutsuma lavastuses mängitud tegelase nimega,” meenutab ta seda äkitselt saabunud kuulsust. Inglise keele suulisel lõpueksamil veenis õpetaja teda isegi inglise keeles astuma teatrikooli. Rauno ütles: “Yes, maybe ...”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles