Lääne-Virumaal peatus viis protsenti kõigist Eesti siseturistidest

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Üks suuremaid majutuskohtasid Lääne-Virumaal on Aqva hotell Rakveres.
Üks suuremaid majutuskohtasid Lääne-Virumaal on Aqva hotell Rakveres. Foto: Marianne Loorents

Märtsis peatus majutusettevõtetes üle 192 000 turisti, mis ületab mullust sama perioodi taset 276 protsenti. Lääne-Viru majutusettevõttes maksis ööpäev keskmiselt 44 eurot, mis on üle Eesti keskmise ning suurem ka näiteks Tartu- ja Pärnumaa vastavast summast.

Statistikaameti analüütiku Helga Laurmaa sõnul peatus Eesti majutusettevõtetes ligi 77 000 välis- ja 116 000 siseturisti. "Välisturistide arv küll kriisieelsele tasemele veel ei küündinud, kuid oli sellest vaid 38 protsenti väiksem. Aasta varem märtsis oli välisturiste vaid 8700. Siseturistide arv aga saavutas uue rekordi nagu ka käesoleva aasta jaanuaris," märkis analüütik pressiteates.   

Siseturistidest 68 protsenti märkis oma reisi eesmärgiks puhkuse ja 23 protsenti töö. Kõige rohkem ehk 34 protsenti siseturistidest peatus Harju, 15 protsenti Pärnu ja 14 protsenti Tartu maakonnas. Ida-Virumaal peatus 10 protsenti ja Lääne-Virumaal, Saaremaal ja Valgamaal kõigis 5 protsenti siseturistidest. Siseturistid veetsid majutusettevõtetes 197 000 ööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles