Maha visatud hõõguvad konid kulutasid päästeressurssi

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Kuivale pinnasele visatud koni võib põhjustada ulatusliku maastikupõlengu.
Kuivale pinnasele visatud koni võib põhjustada ulatusliku maastikupõlengu. Foto: Ants Liigus

Päästjatel oli taas väga kiire nädalalõpp, kui tuli tegeleda kulupõlengute kustutamisega. Vähemalt kahe tulekahju puhul on alust kahtlustada hooletut suitsetamist.

Möödunud reedel kell 17.02 anti häirekeskusele teada, et Rakvere tammiku õpperajal oli nähtud nelja arvatavasti alaealist alkoholi tarvitamas ning lõket tegemas. Politseipatrulli nähes jooksid noorukid minema ja päästjatel tuli kustutada neist maha jäänud lõke.

Samal õhtul kell 20 kutsuti päästjad Väike-Maarja valda Edru külla, kus Väike-Maarja – Vägeva maantee ääres lõõmas kulu. Tules oli umbes veerand hektarit metsaalust pinnast, mis kella 20.41-ks kustutatud sai. Kuna põleng oli alguse saanud sõidutee äärest, võis selle põhjuseks olla hooletu suitsetamine.

Pühapäeval kell 15.14 anti kulupõlengust teada Viru-Nigula vallas Aseris Pargi tänaval. Lõõmas umbes 150 ruutmeetrit pinnast, mis kell 15.59 kustutatud sai. 

Samuti pühapäeval kell 15.50 kiirustasid päästjad kustutama kulu Tapale Paide maanteele, kus oli tules umbes 50 ruutmeetrit kuiva rohtu. 

Pühapäeval toimus kolmaski kulupõleng, kui kell 17.36 põles Väike-Maarja vallas Koonu bussipeatuse taga 10 ruutmeetrit pinnast, mis kululuudade abil ära kustutati. Arvatavasti sai tulekahju taas alguse hooletust suitsetamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles