Pikk tänav ootab pikisilmi pika plaaniga ettevõtjaid

Copy
Pikk tänav Rakveres on praegu lihtsalt ilus, kuid peale jalutamise ja päikese käes istumise pole seal suurt midagi teha. Tänavale sisu toomiseks peavad ärksamad ettevõtjad vaeva nägema.
Pikk tänav Rakveres on praegu lihtsalt ilus, kuid peale jalutamise ja päikese käes istumise pole seal suurt midagi teha. Tänavale sisu toomiseks peavad ärksamad ettevõtjad vaeva nägema. Foto: Eva Samolberg-Palmi

Palju on nurisetud selle üle, et Rakveres Pikal tänaval puudub elu. Juba juunis avab seal aga uksed omanäoline mullikohvik, mille perenaine loodab eeskujuks olla teistelegi ettevõtjatele.

Pikk tänav Rakveres on läbinud kaks uuendusetappi. Neist viimane lõppes möödunud aastal ning kaunitel vahemerelistel elevandiluukarva kõnniteeplaatidel jalutamine on suisa lust. Ometi on tänaval pikalt puudunud elutegevus ja see miski, mis meelitaks sinna kohaliku inimese või turisti. Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami ütles, et volikogu lubadus on täidetud ja tänav korda tehtud. See, et korrastatud tänav ka reaalselt ellu ärkaks, pole enam otseselt volikogu rida.

Rakvere linnapea Triin Vareku sõnul püüab linn Pikka tänavat suviste kultuuriüritustega igati siduda ning alati on teatud tegevuste toimumiskohaks just Pikk tänav. Siingi loodab linn kogukonna aktiivsusele ja kohalikele ettevõtjatele, kes tahaksid oma energia Rakvere ajaloolise tänava sisustamisse suunata.

Tagasi üles