Oleg Gross pole 20 "trahvimiljonit" veel koguma hakanud

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Oleg Gross on pisut hämmingus: ajakirjandus kipub teda ära kasutama ja tema nime abil uudised loetavamaks muuta.
Oleg Gross on pisut hämmingus: ajakirjandus kipub teda ära kasutama ja tema nime abil uudised loetavamaks muuta. Foto: Vladislav Musakko, Montaaž

"Maksin juba ära, kapist võtsin," vastas ettevõtja Oleg Gross küsimusele, kuidas vaidlus andmekaitse inspektsiooniga edeneb. Ja puhkes siis naerma. "Ajakirjandus kipub mind vahel ära kasutama. Müüb minu nime abil "skandaale", kirjutab pealkirju, millest isegi mu ettevõtjatest sõbrad valesti aru saavad, ja klikid muudkui tulevad," lisas ta.

Pisut enam kui nädal tagasi paiskasid mõned meediaväljaanded letti pealkirjad, milles teatati, et Oleg Grossi ettevõtet ähvardab 20 miljoni euro suurune trahv. Karistajaks oli nimetatud andmekaitse inspektsiooni ja põhjuseks asjaolu, et "ühe Grossi Toidukaupade kaupluse juhataja on jälginud (turva)kaameratest oma töötajaid ja kliente ilma õigusliku aluseta".

Teise kontserni kuuluva väljaande lugeja sai teada, et "Andmekaitse inspektsioon saatis OG Elektrale hoiatuse, ning kui ettevõte seda ei järgi, siis ähvardatakse kuni 20 miljoni euro suuruse trahviga. OG Elektra juhid on inspektsiooni märgukirjast hämmingus ja nõutud".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles