Karvane sõber tahab suvele vastu minna õhema kasukaga

Merly Raudla
Copy
Maskid on lemmikloomajuuksuril Tiina Tombil (vasakul) ja samojeed Alonso omanikul Maiel ees, kuna föönitamise ajal oli kogu salong karva vahetava koera paksu valget villa täis.
Maskid on lemmikloomajuuksuril Tiina Tombil (vasakul) ja samojeed Alonso omanikul Maiel ees, kuna föönitamise ajal oli kogu salong karva vahetava koera paksu valget villa täis. Foto: Marianne Loorents

Inimene pakib suve saabudes karupüksid kappi ja jätab vaid ühe talvejope välja – jaanipäevaks. Koerad ja kassid on tänulikud, kui saavad soojade ilmade saabudes lemmikloomajuuksuri ning veterinaari juures käia. Talvekarva väljakammimise ja puugitõrje järel on ju suvele hoopis mugavam vastu minna.

Rakvere külje all Essus tegutseva lemmikloomajuuksuri Tiina Tombi juures käivad kassid ja koerad üle Eesti. Kodus oma karvikut pesta ja kammida võib olla paras katsumus.

Tomp kõneles, et kui kevadel on karvavahetuse periood, ongi õige aeg lemmikloomajuuksuri juurde aeg kinni panna. “Korra aastas, kevadel, kui vana karv tahab ära tulla, on mõistlik seda teha,” ütles lemmikloomade juuksur. Pesu ja hooldust vajab ka lühikese karvaga koer. Lahtine karv, mis vastasel juhul kodus ringi hõljuks, jääb juuksurisalongi maha. Mõned loomad vajavad ka pügamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles