Sportlikul linnamatkapäeval tehti ligi viis miljonit sammu

Tauno Tihti
, spordiajakirjanik
Copy
Tüdrukute klassile oli 10 väikese naela löömine emotsionaalne ettevõtmine.
Tüdrukute klassile oli 10 väikese naela löömine emotsionaalne ettevõtmine. Foto: Heli Kirsi

23 klassikomplekti, 340 noort liikujat, 12 tegevuspunkti, kuni 13 000 isiklikku sammu, 10–13 kilomeetrit linnas liikumist. Osalejate ja korraldajate sõnul võiks see muutuda traditsiooniks.

Esialgu aprilli keskpaika plaanitud üritus lükati halva ilma kartuses kuu võrra edasi, sest osas kohtades oli veel lumi maas. Maha peeti see eile. Nüüdki tegi vihm väikese hirmutamissabina ära, aga õnneks oli see selline lühike pooletunnine sutsakas ja ülejäänud päev oli päris meeldiv. Osalejaskonna moodustasid 9.–12. klasside õpilased. Abituriendid, kellel eksamiperiood käsil ja tunde enam ei ole, arvasid, et väike aktiivne eneseliigutamine värskes õhus on õppimisele hea vaheldus. Raja terviklikuks läbimiseks tuli koguda päris mitu kilomeetrit ja kaheteistkümnes punktis oli vaja tegeleda sportlike ja meelelahutuslike ülesannete sooritamisega.

Linnakodanik võis isegi veidi ehmuda, kuuldes näiteks Soolikaoja kaldalt kirikutaguselt haljasalalt väikeste vaheaegadega kostvat korralikku paugutamist. Nimelt korraldasid ujumistreener Gunnar Tõnning ja maakonna eelmise aasta parim meessportlane triatleet Kevin Vabaorg seal kopsumahu arendamiseks ja mõõtmiseks õhupallide puruks puhumise harjutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles