Rakverest pärit spordirõivaste disaineri ettevõte on valitud Taani parimate sekka

Merly Raudla
Copy
Fennecfit D_O_M-i etendusel. Esiplaanil Birgit Kool.
Fennecfit D_O_M-i etendusel. Esiplaanil Birgit Kool. Foto: Kevin Loigu

Rakveres üles kasvanud hakkaja disainer ja ettevõtja Birgit Kool elab juba aastaid Taanis, kus on loonud rõivabrändi Fennecfit. Koos äripartneriga läbitakse parasjagu rahvusvahelist ettevõtluse kiirendiprogrammi, värskelt õnnestus kaasata ingelinvestor ning sihitakse üha uusi turgusid. Just äsja on Fennecfit valitud Taani kahekümne parima e-kaubanduse uustulnuka sekka.

Birgit Kooli asutatud spordi- ja vabaajarõivaste bränd Fennecfit koosneb jätkusuutlikke tekstiile ning kestlikku tootmist rakendavatest kapsel-kollektsioonidest, mille mudelid töötatakse välja tihedalt käsikäes koos klientidega. Nõnda on brändi Fennecfit treeningurõivad pälvinud kõrge hinnangu nii kasutajatelt kui ka edasimüüjatelt. Tänu edumeelsusele on bränd hakanud silma ka ettevõtluskogukondades. Just äsja valiti Fennecfit Taani ettevõtlusauhinna Dansk Erhverv-prisen kategoorias "Parim e-kaubanduse uustulnuk" 20 parima sekka. Eriliseks teeb loo see, et alles napilt aasta tagasi oli eestlanna valmis unistuse täitumise poole pürgimisele käega lööma.

2013. aastal sõitis Birgit Kool Taani bakalaureusekraadi omandama. Esimestel Taani-aastatel teenis ta taskuraha abitöölisena tehases, kus õppis tundma kohalikke inimesi, argielu ja rõivatootmise telgitaguseid. Märgiliseks sai aga projektijuhiamet logistikafirmas, kus eestlanna täitis oma kohustusi suure pühendumusega. Toona värskelt samasse ettevõttesse kaasatud keskastmejuhi saadetud koondamisteade kõigutas aga Birgit Kooli eneseusku nii, et tugevate emotsioonide ajel lahkus ta hoopis Aasiasse seljakotirännakule. Naine naasis aga sihiga rajada omaenda rõivabränd. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles