Rakveres juhitakse loodusõhtuga tähelepanu Soolikaoja reostumisele

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Soolikaoja Rakveres.
Soolikaoja Rakveres. Foto: Taavi Bergmann

Soolikaoja seisund on halb. Rahvasuus ka solgiojaks kutsutud linnaoja veest on leitud saasteaineid ja seetõttu on see juba aastaid teadlaste uurimisobjekt. Keskkonnaameti loodusõhtul 20. mail on võimalus uurimistulemuste ja võimalike lahendustega tutvuda.

Soolikaoja põhjasetted on reostunud ning ülemjooksul asuvad paisjärved on tugevalt eutrofeerunud. Uuringute järgi jõuab Soolikaojast Selja jõkke aastas 4,8 tonni fosforit ning 332 tonni lämmastikku. Toitainete koormuse all kannatava linnaoja vaevade põhjuseid uuritakse ja otsitakse lahendusi keskkonnaministeeriumi juhitud veeprojekti LIFE IP CleanEST raames. Koostöös keskkonnaameti ja Eesti keskkonnauuringute keskusega korraldatakse 20. mail loodusõhtu Soolikaoja uuringutulemuste tutvustamiseks. Loodusõhtul osalemine on tasuta.

Üritus algab kell 17 Rakveres Süstatiigi ääres Soolikaoja avastusraja ühise läbimisega, mida saadavad keskkonnaameti ja Eesti keskkonnauuringute keskuse spetsialistid. "Kui sind huvitab, miks Soolikaoja seisund on halb ja kuidas seda parandada, siis võta sõbrad ja pere kaasa ja tule jalutuskäigule mööda Soolikaoja," kutsus keskkonnaameti projektijuht Katrin Aavik huvilisi üritusele. "Rada on kõigile jõukohane. Peale seda on sul võimalus kuulata keskkonnauuringute teadurit tutvustamas Soolikaoja seisundi parandamiseks välja töötatud meetmeid," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles