Tapale kavandatakse vabadussõja monumenti (1)

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Praegu meenutab vabadussõda Tapa linnas vaid 1934. aastal avatud mälestustahvel raudteejaama seinal, mis eemaldati nõukogude okupatsiooni alguses, kuid taasavati koopiana 1993. aastal.
Praegu meenutab vabadussõda Tapa linnas vaid 1934. aastal avatud mälestustahvel raudteejaama seinal, mis eemaldati nõukogude okupatsiooni alguses, kuid taasavati koopiana 1993. aastal. Foto: Andres Tohver

Teisipäeval toimus Tapa vallavalitsuses Valdo Helmelaidi eestvedamisel koosolek, kus arutleti võimalust rajada linna vabadussõja monument. 

Vabadussõja monumendi püstitamine Tapale on üks EKRE valimislubadustest ja vallavanemana esindabki Helmelaid just seda erakonda.

"See oli puhtalt töökoosolek, esimene töökoosolek selle monumendi planeerimisel. Kuna Tapal ainuke vabadussõja kuju on vist see Jakobi kiriku juures olev Kalevipoja fragment, vaatasime, kuidas protsess peaks välja nägema, kui on tahtmine rajada ausammas siia linna. See ei ole päris igapäevane asi, et linnas pannakse püsti selline taies," rääkis Helmelaid Virumaa Teatajale.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles