Rakvere linnuse loomad ja linnud on taas positsioonidel

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Rakvere linnuse talitaja Lyan Luik on kitsede ja lammastega juba sina peal, hobusega aga katseajal.

ehk alles suhteid loomas.
Rakvere linnuse talitaja Lyan Luik on kitsede ja lammastega juba sina peal, hobusega aga katseajal. ehk alles suhteid loomas. Foto: Ain Liiva

Rakvere linnusest on taas kuulda pudulojuste kisa ja talulindude hääli. Algavaks hooajaks on Palmse mõisa tallidest tagasi toodud kõik loomad-linnud: hobune Tarzan ja eesel Mickens, haned ja küülikud. Peagi liituvad nendega mõned pardid ja kanad.

Tarzan ja Mickens teadsid juba täpselt, kuhu nad naasevad. “Tulid õuele, hirnusid natuke ja otsisid oma lemmikkohad üles. Kordagi polnud vaja tirida,” rääkis Rakvere linnuse direktor Andrus Eesmaa.

Loomade elutingimused on paranenud, kuna nende varjualustele on vahepeal valatud uued, loomasõbralikumast materjalist põrandad. Kuna Rakvere linn on lubanud edaspidi aastavahetustel taevasse lasta virtuaalse ilutulestiku, ei pruugi ka enam tekkida vajadust neid talveks Palmsesse viia. Varem tehti seda Eesmaa sõnul just hirmutavate paukude pärast.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles