Nädala kaja: Petseri laada kaklejad

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Toomas Herm.
Toomas Herm. Foto: Virumaa Teataja

Lõppeval nädalal pakkusid palju rõõmu ukrainlased eesotsas nende suurepärase presidendi Volodõmõr Zelenskõiga. Hiljuti just mõtlesin, et see mees saab pärast venelaste puruks löömist üle ilma nii palju aumärke, et neid võib panna seljale ja pükstele – ikka ei mahu kõik ära.

Ukraina rahvas eesotsas relvajõududega läks lõppeval nädalal rünnakule Harkivi lähedal. Paljud militaareksperdid näevad selles Kiievi all toimunu kordumist, kus palju kardetud Vene sõdur oli sunnitud, saba jalge vahel, põgenema. Vaat, mida võib üks rahvas teha, kui kõik alates presidendist ja valitsusest kuni küla serval elava vanapaarini välja tegutsevad koos ühise eesmärgi nimel. Ja seda hoolimata sellest, et maailma hinnatuimad sõjanduseksperdid ennustasid, et Ukraina peab Vene agressioonile vastu kõige rohkem nädala.

Lõppeval nädalal, täpsemalt öeldes neljapäeval, aga tabas küllap paljusid siin sõjakoledustest kaugel Eestis šokk. Telepildi järgi otsustades näis kerges šokis olevat ka peaminister Kaja Kallas, kui ütles, et oldagu siis mehed ja tehtagu talle umbusaldus ära. Jutud keskerakonna ponnistustest paleepöördeks käisid juba ammu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles