Tuulepargi eriplaneering kütab kirgi

Merly Raudla
Copy
On väga oluline inimestele ausalt rääkida sellest, mida tähendab igaühele rohepöörde eesmärkideni jõudmine.
On väga oluline inimestele ausalt rääkida sellest, mida tähendab igaühele rohepöörde eesmärkideni jõudmine. Foto: Enefit Green

Kadrina vallavolikogus on üheks viimase aja tüliõunaks tõusnud valla territooriumile kavandatav tuulepark. Volikogu ei ole eriplaneeringut veel vastu võtnud, kuid arendajad käivad maaomanikel aktiivselt kosjas. On neid, kes on seisukohal, et eriplaneering tuleks kindlasti algatada, et ei peaks hiljem üldplaneeringus menetluse ja uuringute kulusid tasuma. Teised on seda meelt, et tuuleparki ei peaks Kadrina valda üldse rajama.

Aasta alguses esitas taastuvenergiajaamu kavandav, arendav, ehitav ja käitav Sunly­Wind OÜ taotluse kohaliku omavalitsuse eriplaneeringu ja sellega seotud keskkonnamõjude strateegilise hindamise algatamiseks Kadrina vallas.

Märtsi alguses tutvustasid sama firma esindajad Klaus Pilar ja Hanna Peters vallavolikogu istungil ettevõtte tegevust ning Kadrina vallale esitatud taotlust. Ettekanne tekitas osas vallavolinikes nurinat. Näiteks valimisliidu Koduvald esindaja Jaanus Reisner märkis, et ettekanne oli puudulik ega andnud piisavat ülevaadet. “Nad olid võibolla aadressiga eksinud. Nad oleksid võinud lasteaias Sipsik ette kanda sellist toredat jänkupiltidega ettekannet,” rääkis Reisner naerdes. “Eesti bioloog on ütelnud ja sõltumatud instituudid on arvanud,” tõi volikogu liige mõned näited ettekandest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles