Sõduripäevadel selgitati välja kaitseväe parim jagu

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Sõdurid selgitasid Sõduripäevadel parima jao.
Sõdurid selgitasid Sõduripäevadel parima jao. Foto: Kaimar Tauri Tamm

Neljapäeval, 12. mail lõppes Remniku õppe- ja puhkekeskuses Ida-Viru maakonnas kaks päeva väldanud kaitseväe sõjalis-sportlik võistlus Sõduripäevad, millest võttis osa 270 võistlejat.

"Sõduripäevad annavad sõduritele võimaluse hingetõmbepausiks pingelisel väljaõppeperioodil ja tõstavad kaitsetahet läbi positiivsete elamuste," ütles kaitseväe peastaabi väljaõppe jaoskonna vanemstaabiallohvitser ja Sõduripäevade korraldaja staabiveebel Jan Liister.

Kaks päeva väldanud võistlusel tuli osalistel võistelda nii kümnel individuaalsel kui ka jaokoosseisu võistlusalal. Omavahel võeti mõõtu militaarses crossfit'is, jao juhtimises miinivälja ületamises, köieveos ja muudel aladel, mis panid proovile võistlejate vastupidavuse, nutikuse ja meeskonnavaimu.

"Võrreldes eelmise aastaga oli tänavu uue võistlusalana esindatud meeskonna ujumine, mis oli kindlasti kõigile osalejatele huvitav," ütles staabiveebel Liister.

"Saime ujuda üksi või koos. Kuuekesi kinni hoides on natuke lihtsam, kuid seal vees kaovad vennad ikka ära ja lõpuks ujusime üksinda," ütles Sõduripäevade võistleja kapral Enrico Veensalu.

Üldarvestuses selgitati osalejate vahel välja kaitseväe parim jagu, milleks on küberväejuhatuse staabi- ja sidepataljoni esindusjagu 234 punktiga. Teise koha pälvis suurtükiväepataljoni esimene võistkond 226,5 punktiga ja kolmandaks tuli 1. jalaväebrigaadi luurekompanii jagu.

Korraldajate ja osalejate sõnul olid Sõduripäevad edukad. "Väga lahe üritus ning hea vaheldus,"  võttis esimese päeva kokku Sõduripäevade võistleja reamees Rocco Mõtt. Reamess Mõtt lisas, et päevadele lõi hea õhustiku meelelahutusprogramm, mille raames esinesid muu hulgas Comedy Estonia koomik Roger Andre ja vahipataljoni ajateenijate bänd.

"Selliseid rutiinist välja saamise asju võiks olla rohkemgi. Üldine kogemus on vinge," ütles võistleja kapral Enrico Veensalu, kelle sõnul sai ta lisaks häid tuttavaid, kellega pole varem oma väeosas palju kokku puutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles