Algas rahvahääletus – Virumaa Suvesaundil võistleb 19 muusikapala

Eva Samolberg
, peatoimetaja
Copy
Konkursi "Virumaa Suvesaund 2022" rahvahääletus on avatud ja võistlustules on 19 lugu.
Konkursi "Virumaa Suvesaund 2022" rahvahääletus on avatud ja võistlustules on 19 lugu. Foto: Virumaa Suvesaund

Pühapäeval lõppes lugude esitamine konkursile "Virumaa Suvesaund 2022". Laekus veidi üle kahekümne loo, millest eelžürii lasi edasi 19. Esmaspäeval algas rahvahääletus kampaanialehel virumaateataja.ee/suvesaund.

Rahvahääletus kestab 6. juunini. Oluline on sealjuures teada, et ühelt IP-aadressilt saab 24 tunni jooksul anda ühe hääle. Hääletaja saab soovi korral täita ka ankeedi ja osaleda loosimismängus: rahvahääletuse lõppedes saavad kümme õnnelikku selga Virumaa Suvesaundi pusa.

Lugusid saab kuulata kampaanialehelt. Veel mugavam on kogu valikut järjest kuulata Virumaa Suvesaundi esitusloendist, mille leiab Virumaa Teataja YouTube'i kanalilt.

Tänavuste võistluslugude hulgast, mida on muide sama palju kui eelmisel aastal, leiab saunde väga erinevale maitsele. "Rokist folgini, jazz'ist funk'ini, bluusist house-muusika ja lo-fi kidrapopini välja. Näpuotsaga räppi, rahvalikku poppi, kaugematest sfääridest pärinevat electro't ning müstiliste suvesõnumitega trance'i. On palju eestikeelseid lugusid, paar ingliskeelset ning üks venekeelne lugu. On paar lugu, millel pole üldse sõnu. Kõike on," rääkis suvesaundi konkursi eestvedaja Mart Rauba. Põhjalikum ülevaade võistlevatest lugudest ja need loonud artistidest ilmub laupäevases Virumaa Teataja paberlehes ja veebiväljaandes.

Suvesaundi konkurss kulmineerub Rakvere linna päevade ajal 11. juunil Buena Vista sohvaklubis toimuva kontserdi ja auhinnagalaga. Seal liidetakse rahvahääletuse punktidele kaheksaliikmelise žürii punktid ning selgub võidulugu ehk suvesaund 2022, mille autoritele antakse peaauhind viissada eurot puhtalt kätte.

Muusikakonkurss Virumaa Suvesaund toimub teist aastat. Eelmisel ja ühtlasi esimesel aastal võistles konkursil üheksateist lugu. Lisaks peaauhinnale antakse lõpugalal üle rahva lemmiku tiitel ja neli eriauhinda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles