Koolinoorte mälumäng Rakvere gümnaasiumis sai ajalooks

Tauno Tihti
, spordiajakirjanik
Copy
Rakvere gümnaasiumi korraldatud mälumäng sai selle aastaga ühele poole.
Rakvere gümnaasiumi korraldatud mälumäng sai selle aastaga ühele poole. Foto: Heli Kirsi

Rakvere gümnaasiumi korraldatud maakonna koolinoorte mälumäng sai ajalooks. Lääne-Virumaa koolide mälumängusarjas toimus 2021/2022. õppeaasta viimane mõõduvõtt, mis oli sarja ajaloos järjekorras kahekümne esimene. See mälumäng võis jääda, aga loodetavasti ei jää, selle sarja viimaseks.

Alguse sai ettevõtmine aastakümneid tagasi Haljala gümnaasiumi ajalooõpetaja Egon Metsa eestvõttel, kui Haljalas hakkasid toimuma noorte kilbarite igakuised kokkusaamised.

Haljala gümnaasiumi muutumisel põhikooliks Mets nii-öelda pärandas ürituse korraldamise mälumänguhuvilistele kolleegidele Rakvere gümnaasiumist. Alguses kavas olnud idee mäng külakorras Lääne-Viru õppeasutusi mööda ringlema panna jäi realiseerimata ja kokkusaamised hakkasid toimuma Rakveres. Heli Kirsi, Silva Taremaa, Ivi Kase ja Maire Noormaa eestvedamisel ja korraldamisel on sari kestnud juba seitse aastat alates õppeaastast 2015/2016. Kahes vanuseastmes, põhikooli- ja gümnaasiumiõpilased, on osavõturohkematel aastatel olnud laua taga korraga enam kui paarkümmend võistkonda. Osavõtjate hulgas on olnud enamiku maakonna koolide võistkonnad ja võidurõõmu on aastate jooksul jagunud maakonna mitmesse nurka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles