Matsimoka uued ja kallid seadmed kahekordistavad toodangu

Copy
Sten Inno 200 000 eurot maksnud Multivaci pakendusliini ees.
Sten Inno 200 000 eurot maksnud Multivaci pakendusliini ees. Foto: Ain Liiva

Kui eelmise aasta sügisel saadi püsti Matsimoka lihatööstuse uue tootmishoone karp, siis nüüdseks on tehtud viimistlustööd ja seadistatakse masinaid, mis tõstavad aastatoodangu 300 tonnilt 600 tonnile.

Hulja alevikus Matsimoka lihatööstuse uue hoone uksest sisse astudes võis tõdeda, et endiselt on au sees küüslaugupekk. “Kuna me toodetesse peitrasva ei pane, jääb pekki meil üsna suurtes kogustes üle. Sellest me teeme siis eraldi toote,” selgitas ettevõtte tegevjuht Sten Inno.

Suitsuahjuni võrgus jõudmiseks peab küüslaugupekk läbima segaja, vorstipritsi ja klipsaatori, mis on kasutusel olnud juba mitu aastat. Need on lihtsalt vanast tootmishoonest uude ümber tõstetud. “Pekiliha läheb meil pasteedivorsti sisse, läheb kõrneteks pasteedi peale ja läheb ka eraldi küüslaugupekina müügiks,” ütles klipsaatoriga võrke täitev Kaire Villmann.

Tagasi üles