2. jalaväebrigaadis algas Siili formeerimine

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Reservväelased valmistuvad õppuseks Siil.
Reservväelased valmistuvad õppuseks Siil. Foto: Kaitseväe peastaap

Täna alustati õppuse Siil peamise treenitava üksuse, 2. jalaväebrigaadi formeerimist. Praeguseks on kaitseväe vormi selga ja varustuse kätte saanud umbes 2500 reservväelast. Samal ajal liitusid Tapal 1. jalaväebrigaadis reservväelased brigaadi staabiga.

"Formeerimine on kulgenud ootuspäraselt kõigis kolmes linnakus," ütles 2. jalaväebrigaadi ülem kolonel Tarmo Metsa. "Kohale tulnud reservväelased on optimistlikud ning saanud praeguseks ka ülevaate eelseisvatest tegevustest. Samuti on tänane ilm meie poolel ning reservväelased saavad kuivalt koos kaaslastega linnakust taktikapõllule suunduda." 

Reservväelased liitusid täna suurtükiväepataljoni, staabi- ja sidekompanii, pioneeripataljoni, õhutõrjepataljoni, luurekompanii, tagalapataljoni, brigaadi staabi ning 21. ja 22. jalaväepataljoni koosseisuga. Formeerimine jätkub neljapäeval, mil õppusele tulevad 23. jalaväepataljoni reservväelased.

"On hea meel sõpru näha ja nendega metsas taas pulli teha. Ka rühmakaaslased ootasid õppust väga ja ütlesid juba mõned kuud tagasi, et nad ei jaksa enam koolis olla ning tahaksid Siilile," ütles lipnik Mattias Popp, kes oli tulnud õppekogunemisele Rootsist.

Seekordse õppuse Siil peamised kontrollitavad üksused on 2. jalaväebrigaad ja küberväejuhatuse strateegilise kommunikatsiooni keskus. Õppuse peamine eesmärk on kaitseväe lahinguvalmiduse ja ohustsenaariumile reageerimise võime kontrollimine rahvusvahelises raamistikus.

1. jalaväebrigaadis oli seekordse Siili ajal reservväelaste kutsumine tagasihoidlikum. Sirgalas formeeriti 13. jalaväepataljon ligemale 300 reservistist. Tapal liitusid reservväelased brigaadi staabi, CIMIC-iga, suurtükiväe, luure- ja staabi-sidekompaniiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles