Haljala vallas murtakse kaasava eelarve pärast päid

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Võsu laululava vähemalt praeguses seisus kuigi esinduslik välja ei näe.
Võsu laululava vähemalt praeguses seisus kuigi esinduslik välja ei näe. Foto: Erakogu

Haljala vallavolikogu arutles kaasava eelarve teemal, kuna viimase kahe võiduprojekti valmimine valla eraldatud summa eest on suure küsimärgi all.

2021. aastal võitis kaasava eelarve hääletuse ülekaalukalt Tatruse-Haljala kettagolfipark, mille ehitamiseks eraldas vald 10 000 eurot. Üsna varsti sai aga selgeks, et pargi ja sinna ümber kavandatava terviseraja maksumus kujuneb tublisti suuremaks. "Lähiajal uurime, kuidas seal täpselt seis on, mis vajab veel tegemist ja mis juba valmis on," rääkis Haljala vallavanem Anti Puusepp. Vallavanema sõnul on üks mõte suunata pargi rajamisel maha võetud puude eest saadav tulu kettagolfirada ümbritseva terviseraja valmimiseks. "Aga selline lisarahastus läheb juba kaasava eelarve põhimõtetega natuke vastuollu," jätkas vallajuht.

Sel aastal võitis kaasava eelarve hääletuse napi eduga Haljala madalseikluspargi rajamise ees Võsu laululava renoveerimine, mis kasutada oleva 10 000 euro eest samuti küsimärgi all on. "Vana lava lihtsalt värske laudisega üle lüüa tundub nadi, kuid samas uue ja korraliku ehitamine läheks tunduvalt kallimaks kui 10 000 eurot," selgitas Puusepp ning lisas, et juba laululava projekteerimine maksab umbes 7500 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles