Juhtkiri: paik, kus kõik jala käivad (1)

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Tualettruum on miski, mida on vaja kõigil, ole sa saks või kaltsakas, rikas või vaene, eestlane või välismaalane, turist või kohalik. Häda ei küsi ja vajab tegelemist kohe.

Rakvere linnas on ootamatult peale tükkiva hädaga jama majas. Linnavalitsus on öelnud, et Targas Majas saab tualettruumi kasutada, kuid sealne uks on sageli lukus, näiteks lõuna ajal või õhtul, kui tööpäev läbi. Ja ega ei ole ju mugav minna mingisse asutusse, sisuliselt kellegi töö juurde, keha kergendama. Puuduvad ka igasugused viited või suunised, et see seal üldse lubatud on.

Kohvikud. Rakvere kohvikupidajad on üldiselt mõistlikud, aga ega pea nemadki lõpuni taluma seda, et tänavalt lihtsalt sisse astutakse, vetsuteenust kasutatakse, kuid söögikohale käivet ei tooda. Noor inimene jõuab ehk pisut paremini oma hädasid planeerida ja vajadusel ka kinni hoida, kuid arvestama peaks siiski laste ja vanemate inimestega. Praegu on kogu maakonnas avalike käimlatega väga kehvasti. Kui tarvis minna, otsitakse siinmail ikkagi mõni tankla. Või halvemal juhul nurgatagune.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles