Haljala vald loodab lähinädalatel Võsu kooli projekteerijaga käed lüüa

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Võsu kooli ideekonkursi võitnud töö avaldas hindamiskomisjonile muljet terviklahendusega.
Võsu kooli ideekonkursi võitnud töö avaldas hindamiskomisjonile muljet terviklahendusega. Foto: Kolm Pluss Üks

Haljala valla hariduselus on praegu väga tormilised, kuid siiski põnevad ajad. Haljala kooli intensiivsest ehitustegevusest hoolimata loodetakse lähinädalatel Võsu kooli projekteerijaga detailides kokkuleppele jõuda ja paberile allkirjad saada.

Kuigi Haljala kooli ehituse tõttu on vallal käes kiired ja keerulised ajad, ei saa siiski ära unustada, et amortiseerunud, ruumipuuduses ja väsinud ilmega Võsu kool vajab lähitulevikus samuti hoolt. Kõige suuremaks mureks on ruumikitsikus Võsu lasteaias. Kui vanadele lahendustele lootma jäädaks, siis ei oleks varsti enam Võsu-Käsmu piirkonnas väikeseid pudinaid päevaks kuskile jätta. Teiseks murekohaks on Võsu kooli energiasäästlikkus või õigemini selle puudumine.

Selleks et tulevane koolihoone kõiki asjaosalisi võimalikult palju rahuldaks, kuulutati 2019. aastal välja Võsu kooli ideekonkurss. Osa võeti sellest palju ja keskmine tase oli üsna kõrge. Siiski võitis konkursi ülekaalukalt arhitektuuribüroo Kolm Pluss Üks, mis rabas žüriid Võsu kooli vana osa austava eksponeerimise ning spordihoonega ruumilise sobitumisega. “Kogu tervik avaldas žüriile sügavat muljet,” rääkis ka ise hindamiskomisjoni kuulunud Haljala vallavanem Anti Puusepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles