Virumaa ultrarattur Mathias Väärsi alustab heategevuslikku sõitu Ukraina poole

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Mathias Väärsi eelmisel suvel Nordkapis, Mandri-Euroopa põhjapoolseimas otsas. 
Mathias Väärsi eelmisel suvel Nordkapis, Mandri-Euroopa põhjapoolseimas otsas. Foto: Erakogu

Esmaspäeval kell 20 stardib Narvast jalgrattal Ukraina poole kunstnik, disainer ja rattasõiduentusiast Mathias Väärsi. Lääne-Virumaal Oandul üles kasvanud mehe eesmärk on koguda retkega annetusi kiirabiauto ostmiseks Ukrainale, samuti vormistada projekt oma magistritööks.

Eesti kunstiakadeemias magistriõppes kaasaegset kunsti õppiv Väärsi valis umbes 1700-kilomeetrise reisi alguseks 23. mai, kuna siis möödub kolm kuud Vene vägede kallaletungist Ukrainale. Sihtpunkti plaanib ta jõuda umbes nädalaga, mis kannab tema sõnul selget sõnumit – sõda ei peeta meist kaugel.

"Praeguseks on pildid laipadest ja laastatud maast muutunud paljude jaoks nii tavapäraseks, et ei tekita enam reaktsioone. Kuid vaja on tähelepanu üleval hoida." Nõnda kirjutab Väärsi oma ettevõtmise kohta projekti kodulehel kiirabiauto.elektron.art. Samal lehel saab jälgida tema teekonda kaardil reaalajas, sinna jooksevad kokku tee peal tehtud sotsmeediapostitused, samuti saab otselingil klikkides teha rahalise annetuse mittetulundusühingule Slava Ukraini, kes varustab Ukraina rindemeedikuid kiirabiautode ja esmaabivahenditega, suunates abi just sinna, kus seda vaja on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles