1990 ⟩ Parimaid kutsemeistreid aitas selgitada kuulitõuge

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Universaalne ala: kuulitõuge sobis nii kergejõustiklastele kui ka kutsemeisterlikkuse võistlustel osalejatele. Sel 1990-ndatel tehtud fotol tõukab kuuli kergejõustiklane Karl Loss.
Universaalne ala: kuulitõuge sobis nii kergejõustiklastele kui ka kutsemeisterlikkuse võistlustel osalejatele. Sel 1990-ndatel tehtud fotol tõukab kuuli kergejõustiklane Karl Loss. Foto: Gunnar Vaidla

Nõukogude ajal olid populaarsed kutsevõistlused. Põllumajandusliku suunitlusega kutsemeisterlikkuse võistlused kandsid nimetust Viru mängud ja 1990. aastal toimusid need juba 17. korda.

Eraldi arvestust peeti põllumajandusmajanditele ja ettevõtetele. Majandite arvestuses võistlesid agronoomid, autojuhid, elektrikud-energeetikud, mehaanikud ja zootehnikud; ettevõtete arvestuses said mõõtu võtta autojuhid ja elektrikud-energeetikud. Samal ajal võistlesid agronoomid, autojuhid, mehaanikud ja zootehnikud Lääne-Virumaa meistri tiitlile.

Kõigil erialadel koosnesid võistlused kolmest alast. Üks neist oli teoreetiliste teadmiste kontroll, teine autovigursõit või ökonoomsussõit ja kolmas ... kuulitõuge!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles