Ivo Schenkenberg läheneb lugedes Rakverele

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Lavastuse “Ivo Schenkenberg ja Hannibali rahvas” trupp kuulab, mis on lavastaja Üllar Saaremäel neile enne teele ja tööle asumist öelda.
Lavastuse “Ivo Schenkenberg ja Hannibali rahvas” trupp kuulab, mis on lavastaja Üllar Saaremäel neile enne teele ja tööle asumist öelda. Foto: Marianne Loorents

Näidendi “Ivo Schenkenberg ja Hannibali rahvas” esimeses lugemisproovis asus näitlejate väesalk teele, vallutamaks Vallimäge. Lavastaja Üllar Saaremäe lausus remarke, mõttelõuendile ilmusid tegelaste jooned.

Lavastaja Üllar Saaremäe, kes kolmandal katsel juhib “Ivo Schenkenbergi ja Hannibali rahva” Rakvere Vallimäele, ütles, et tegu on tema teatritee kõige pikema vinnaga tööga. “Lugu, mis pidi olema Vallimäe vabaõhukeskuse avalavastus, käivitus, siis seiskus ja veel kord seiskus, nii et mingisugust esmaavastust me sellega teha ei saa,” tõdes Saaremäe. “Küll aga seal platsil toimetanuna sain aru, et tegelikult eeldaks see veel midagi lisaks müüdile, mida lahti jutustame. Selleks sai koorimuusika ja kooride osalemine. See annab uhke heroilise mõõtme.”

Teater

  • Eva Samolberg-Palmi, Piret Saul-Gorodilov “Ivo Schenkenberg ja Hannibali rahvas”.
  • Lavastaja Üllar Saaremäe.
  • Osades Karl Robert Saaremäe, Elina Purde, Mait Joorits, Lauri Mäesepp jt.
  • Etendused Rakvere Vallimäel 9., 10. ja 11. juunil.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles