Baltoscandal otsib küpses eas tantsulembeseid etendajaid

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Tantsulavastuse “Esimene tants. Viimast korda” tõi Henri Hütt hiljuti välja Paide teatris.
Tantsulavastuse “Esimene tants. Viimast korda” tõi Henri Hütt hiljuti välja Paide teatris. Foto: Paide Teater

Rakveres Baltoscandali festivalil esietenduvasse etenduskunstnik Henri Hüti lavastusse “Esimene tants. Viimast korda” otsitakse 13 inimest, kes oleksid valmis osalema kahe nädala pikkuses prooviprotsessis ja kahel etendusel. Otsingul on üks kindel kriteerium: projektiga oodatakse liituma inimesi, kes on vähemalt 63-aastased.

Olgugi et tegemist on tantsulavastusega, ei ole füüsiline vorm sugugi määrav, vaid oluline on tegutsemistahe, kinnitas lavastaja. Prooviprotsessi jooksul räägitakse lugusid, liigutakse ja mõeldakse tantsust, samuti toimub kolm töötuba, mida juhendavad professionaalsed liikujad ja tantsukunstnikud.

“Nagu nimigi ütleb, saab tegemist olema väga tähendusliku tantsulavastusega, milles osalejad meenutavad oma esimesi kokkupuuteid tantsuga. Samuti leiame koos vastuseid küsimustele, milline oli tantsu roll pool sajandit tagasi ning milline on see praegu. Mõte millegi viimast korda tegemisest kõlab põnevalt dramaatiliselt. Aga “viimane” ei pea tingimata tähendama lõppu. Viimane saab olla otsus. Uus avanemine,” selgitas Henri Hütt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles