Katki kaevatud kaabel jättis Rakveres ligi 750 klienti vooluta

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Paljud rakverlased pidid täna hommikul elektrita hakkama saama. Pilt on illustreeriv.
Paljud rakverlased pidid täna hommikul elektrita hakkama saama. Pilt on illustreeriv. Foto: Konstantin Sednev

Täna hommikul kaevati Näituse tänava kaevetööde käigus katki keskpingekaabel, mille tõttu jäi vooluta 746 klienti. Täielikult peaks elektrivarustus taastatud saama kella 13-ks.

Elektrilevi juhtimiskeskuse spetsialisti Hardi Puusepa sõnul tegeleb rikkebrigaad praegu aktiivselt voolu ümberlülitamise ja kaabli parandusega. "Umbes kahe tunni jooksul peaks kõikidel puudutatud klientidel vool tagasi olema," ütles ta.

Kaabli remondiks kulub rikkebrigaadil umbes viis tundi. "Kuna rikkekohta otsima ei pea, läheb kaabli remont üsna kiiresti. Samal ajal saab mõjutatud kliendid ümber suunatud ja voolu saab juba varem tagasi," jätkas Puusepp.

Hardi Puusepa sõnul on niisugused elektrikatkestused üsna levinud ja enamasti võib olla põhjuseks kopamehe liigne julgus. "Praegu täpselt ei oska öelda, kas ehitajatel oli joonis vale, kaabel oli valesti maha märgitud või siis aja kokkuhoiu mõttes proovis kopajuht võimalikult kaabli lähedalt kaevata, et labidameestel tööd vähem oleks. See viimane on ka kõige levinum kaabli katki kaevamise põhjus," rääkis Puusepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles