Armastatud halloomehele Ott Koolile avati mälestustahvel

Copy

Rakveres Tallinna tänaval Eesti Raadio endise korrespondendipunkti seinal avati mälestustahvel Virumaa kõige tuntumale ajakirjanikule Ott Koolile. Armastatud raadioreporter tegi seda tööd 40 aastat ja täpselt 36 aastat tagasi läks eetrisse tema autorisaade "Mikrofoorum", milles esimest korda räägiti kavatsusest hakata Virumaal kaevandama fosforiiti.

Ajakirjanik ja kirjanik Ott Kool (1930–2000) oli põline virulane. Ajakirjandus polnud tema esimene töökoht – ajakirja Noorus Virumaa korrespondent sai temast alles 1961. aastal. Samal ajal hakkas ta tegema kaastööd ka Eesti Raadiole. Tema korrespondendipunkt asus majas aadressil Tallinna 30, mille seinal täna mälestustahvel avatigi.

Ajakirjanik Rein Sikule, kelle kui toonase raadioajakirjaniku karjäär algas just Ott Kooli käe all, meenusid esimese asjana stuudiomagnetofon ja väga kange "pätikohv", mida Kool oma töötegemise kõrvale rüüpas. "See magnetofon on ringhäälingumuuseumis tänase päevani alles," rääkis Sikk. "Sellel on emailitud kate, aga Oti pöial on pikkade aastate jooksul emaili sisse augu kulutanud."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles