Rakvere piiritustehas muutub ajalooks: asemele tuleb elamu- ja ärikvartal

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Esiplaanil nähtavad Rakvere piiritustehase kolm ajaloolist hoonet tuleb arendajal renoveerida. Ülejäänud hoonete asemele ja tühermaale ehitatakse aga elamud.
Esiplaanil nähtavad Rakvere piiritustehase kolm ajaloolist hoonet tuleb arendajal renoveerida. Ülejäänud hoonete asemele ja tühermaale ehitatakse aga elamud. Foto: Ain Liiva

Rakvere linnavolikogu algatas Kalda 3 ja Kalda 3a kinnistute detailplaneeringu avalikustamise protsessi. Lihtsas keeles öelduna tähendab see, et kinnistute omanikel on soov praeguse Rakvere piiritustehase asemele rajada elamu- ja ärikvartal, kuid selleks tuleb kõigepealt muuta maa sihtotstarvet: tööstusmaast peab saama elamu- ja ärimaaks.

Uue sihtotstarbega detailplaneeringu vastuvõtmiseni jõutakse ilmselt sügisel, kuid juba praegu on teada arendaja plaanid. Kinnistud on kavas jagada 11 krundiks, neist kaheksa otstarve on elamu- ja kolme oma ärimaa. Piiritustehase kolm ajaloolist hoonet on muinsuskaitse all ja need peab arendaja renoveerima, kuid hoonetesse saab ta ehitada korterid või äripinnad.

"Linna pluss on veel selles, et arendaja peab korda tegema selle piirkonna sademevetetorud," lausus abilinnapea Kert Karus. "Peal on seal üks torude rägastik." Olgu lisatud, et aegunud torusüsteemi tõttu ajas Rahvaaia tiik mullu üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles