1990 Kultusbaar Paradiis kandis alguses nime Rakvere

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Baarileti taga seisab Villu Nurmoja.
Baarileti taga seisab Villu Nurmoja. Foto: Enno Kapstas/Virumaa Teataja arhiiv

Kui hiljaaegu saime Virumaa Teatajas teada anda, et Rakvere Tsentrumis tegutsenud ööklubi Paradiis avab üheks õhtuks taas uksed, jäi lugejatele pisut selgusetuks, kas Paradiis oli Paradiis juba 1980-ndatel või kandis see asutus alguses teist nime. Viru Sõnast saab kinnituse, et restoran ja baar olid 1990-ndal mõnda aega remondis ja peokoha ametlik nimi oli Rakvere.

Rakvere Tarbijate Kooperatiivi suur keskus, mis hiljem sai nimeks Tsentrum, avati 1983. aasta kevadel. Ilmselt oli toonane ehitus- ja sisustuskvaliteet nõnda niru, et õige pea tuli teisel korrusel tegutsenud restoran ja kohvik aastaks remonti saata. 1990. aasta kevadel sai aga Viru Sõna oma lugejatele teada anda, et “üks enam-vähem normaalne kohvijoomise ja muidu ajaveetmise paik” on taas lahti.

Remont ja teiseks saamise lugu olevat olnud üks ilmatu pika sabaga story – just sellist väljendit kasutas muidu igati konservatiivne ja korrektne maakonnaleht. “Mitu head aastat käis siin küll üks ja teine disainer,” tutvustati olukorda. “Asjast asja ei saanud, sest raha ei leitud või ei tahetud leida. Sissetulek oli niigi kindel. Odav ökonoomsus.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles