Ettevaatust liikluses: kaitseväe kolonnid alustavad õppusel Siil liikumist

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Kaitseväe kolonn.
Kaitseväe kolonn. Foto: Kaitsevägi

Kaitseväe kolonnid alustavad õppusel Siil liikumist ning sõidavad Eesti teedel täna ja homme. Liigutakse ka Pärnu–Rakvere–Sõmeru maanteel. Kaitsevägi kutsub kõiki üles olema tähelepanelik ning liiklema ohutult.

Teele läheb üle 100 kolonni, igas kolonnis on kuni 30 sõidukit. Maanteel liiguvad kolonnid kiirusega kuni 70 km/h, sõidukite pikivahe on ligi 100 meetrit. Kõik kolonnid liiguvad ööpäev läbi ning alustavad sõitu Lõuna-Eestist Tõrva ja Otepää vaheliselt alalt ning suunduvad Tapale, Võrru, Tartusse, Jõhvi ja Tallinnasse. Suurematel ristmikel reguleerib liiklust sõjaväepolitsei.

Kolonnid võivad aeglustada sujuvat liiklust, mistõttu loodab kaitsevägi autojuhtide mõistvale suhtumisele. Kaitsevägi meenutab, et järsk pidurdamine raskesõiduki ees võib kaasa tuua liiklusõnnetuse, mistõttu tuleks kolonnide läheduses liigeldes olla tähelepanelik.

16. mail alanud õppusel Siil osaleb ligi 15 300 võitlejat 10 riigist. Siilil on oma roll täita nii maaväel, õhuväel kui ka mereväel. Kaasatud on kaitseväe ja Kaitseliidu ning liitlaste üksused.

Suuremat kaitseväe sõidukite hulka võib kohata järgmistel maanteedel: Pärnu–Rakvere–Sõmeru, Tallinna–Tartu–Võru–Luhamaa, Jõhvi–Tartu–Valga, Tartu–Jõgeva–Aravete, Imavere – Viljandi – Karksi-Nuia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles