EKRE edastas Rakvere linnapeale punamonumendi küsimuses arupärimise

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rakvere punamonument.
Rakvere punamonument. Foto: Ain Liiva

Rakvere linnavolikogu neli EKRE saadikut edastasid Rakvere linnapeale arupärimise punamonumentide teisaldamise asjus ja teise arupärimise seoses hädaolukorraga, elutähtsa teenuse korraldamisega ning tegevustega kõrgendatud kaitsevalmiduse, sõjaseisukorra, mobilisatsiooni ja demobilisatsiooni ajal.

Kui Eesti 200 tegi punamonumendi asjus märtsis volikogule pöördumise, siis EKRE arupärimine nõuab juriidilises mõttes teistsugust lahendust. Pöördumise võtab volikogu lihtsalt teadmiseks ja tegeleb selles tõstatatud küsimusega määramata aja jooksul, arupärimisele peab aga linnapea vastama järgmisel linnavolikogu istungil.

EKRE soovis oma kahes arupärimises kokku vastust ligi 20 küsimusele. Näiteks: mitu okupatsiooni ülistavat ja/või agressiooni õigustava sümboolikaga monumenti on Rakveres, kas Rakvere linnavalitsus kavatseb nendega hetkeolukorda ära kasutades midagi ette võtta, kas Rakvere linnavalitsuse seisukohalt on Rakvere punamonumendi asukoht kesklinnas Kastani tänaval Vabaduse platsi naabruses valmiva riigigümnaasiumi ees sobilik?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles