Otsitakse tantsijaid lavastusse "Udus või ilmsi" Rakvere Vallimäel

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Lavastuse "Udus või ilmsi" koreograafid on Kadi Aare ja Maarja Pruuli Eesti Tantsuagentuurist.
Lavastuse "Udus või ilmsi" koreograafid on Kadi Aare ja Maarja Pruuli Eesti Tantsuagentuurist. Foto: Sandra Palm Photography

Koolitantsu Kompanii otsib tantsijaid sel suvel Rakvere Vallimäel etendatavasse vabaõhu tantsulavastusse "Udus või ilmsi".

Üleriigiline noori tantsijaid ühendav Koolitantsu Kompanii pakub koostöös Rakvere kultuurikeskusega noortele tantsijatele vanuses alates 14. eluaastast võimalust osaleda Rakvere Vallimäel toimuvas vabaõhu tantsulavastuses "Udus või ilmsi". 

Festivali Koolitants peakorraldaja Raido Bergsteini sõnul on lavastuste eesmärk pakkuda noortele tantsijatele väljakutseid, mida Eesti tantsuhuvihariduse maastikul muidu napib. "Koolitantsu Kompanii lavastusprotsessid on mõeldud neile noortele tantsijatele, kes soovivad oma tantsuõpingutes juba süvitsi minna, töötada koos teiste tantsukoolide tantsijatega ja professionaalse lavastustiimiga," selgitas ta.

Koolitantsule iseloomulikult on võimalus koos tantsida nii suurematest kui ka väiksematest kohtadest tulnud ning eri tantsustiile ja -žanre valdavatel tantsijatel, kellele kõigile leitakse ka sobiv roll lavastuses.

Rakvere kultuurikeskuse direktori Eve Alte sõnul on uudsel Vallimäel väga erinevaid sündmusi toimunud, kuid selline üleeestiline ja suurejooneline tantsulavastus on seal esmakordne. "Mul on tohutult hea meel suurepärase koostöö üle Eesti Tantsuagentuuriga ning ootan põnevusega, mil noorte ja andekate tantsijate "Udus või ilmsi" täidab Rakvere Vallimäe oma positiivse energiaga," ütles Alte.

Eraldi kandideerimine on avatud solistidele ja truppidele. Osalema oodatakse julgeid, kohusetundlikke ja õpihimulisi noori tantsijaid. Kandideerida saab ka show- ja tänavatantsu taustaga solistide kohtadele. Tantsutruppide registreerimisel tuleb lisaks registreerimisankeedile saata trupi video. Truppide video saatmise tähtaeg on 15. juuni. 

Lavastuse "Udus või ilmsi" koreograafid on Kadi Aare ja Maarja Pruuli, kes on varem lavale toonud 2018. aastal Eesti sajandaks sünnipäevaks valminud lavastuse "Ärka üles". Etendused toimuvad Rakvere Vallimäel 19. ja 20. augustil. Lisaks tantsijatele on lavastusse kaasatud lauljad ja bänd. Festivali Koolitants korraldab Eesti Tantsuagentuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles