Akrobaatiline komöödia maadleb igavusega

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Lavastus "Routine" vaatleb igavust akrobaatika võtmes.
Lavastus "Routine" vaatleb igavust akrobaatika võtmes. Foto: Eesti Tantsuagentuur

Tantsuhuviliste rõõmuks tuleb linnapäevade ajal Rakverre kaasaegse tsirkuse akrobaatikaetendus "Routine" ("Rutiin").

Kaasaegse tsirkuse kogupereetendus "Routine" on akrobaatiline komöödia. Autori ja esitaja Said Mouhssine'i suurepäraste füüsiliste oskuste ja lihtsate rekvisiitide abil kujutab see lavastus ühe inimese rasket olukorda, kes on kinni ruumis, kus pole midagi teha. Magamine on võitlus igavuse vastu. Aga mida ka ei teeks, uni ei tule kunagi.

"Routine" kõneleb lootusest ja isiklike piiride nihutamisest, et leida võimalusi muutusi esile kutsuda.

Etendaja Said Mouhssine, Maroko multitalendist artist, tegeleb vabajooksuga (parkuur, atleetlik tänavaakrobaatika) ja tsirkusega. Ta on ka näitleja, lavastaja ja trikikunstnik.

Said Mouhssine lõi kompanii Zid 2020. aastal. Zid tähendab Maroko araabia keeles "liikuma". Karjääri algusest peale on ta oma loomingus kokku põiminud tsirkusekunsti ja parkuuri. Alustanud akrobaatikaga tegelemist Maroko rannas ja parkuuriga Casablanca tänavail, asutas ta 2007. aastal Marokos esimese kohaliku parkuuriühingu.

Peale kolm aastat kestnud õpinguid Salé riiklikus tsirkusekoolis Shems'y lõi Said Mouhssine videorühma nimega Stoonet, mis segab akrobaatikat, eriefekte ja huumorit. 2016. aastal tuli ta rahva ette tänavasõuga "Tartf Lkhobz", mis keskendus Maroko töötajate tingimustele ning kus segunesid parkuur, tants ja tsirkus. "Routine" on tema teine lavastus.

"Routine" jõuab Eestisse tantsuetenduste sarja "TantsuMENÜÜ" raames ning Creative Europe'i ja Performe Europe´i projektide toel. "TantsuMENÜÜ" tantsuetenduste eesmärgiks on tuua tants publiku ette väljaspool harjumuspäraseid tantsulavasid.

"Routine" etendub Rakvere teatri väikese maja parklas 8. juunil kella 18.–18.35. Etendus on tasuta.

Lisaks korraldab Said Mouhssine samal päeval Rakvere avatud noortekeskuses parkuuritöötoa noortele.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles