Ülekäigurajal juhtunud õnnetus kipub kivina tähelepanu kapsaaeda

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Rakvere reaalgümnaasiumi juures olev sebra.
Rakvere reaalgümnaasiumi juures olev sebra. Foto: Meelis Meilbaum

Möödunud nädalal juhtus Rakvere reaalgümnaasiumi juures küllaltki ehmatav õnnetus, kui seni veel ebaselgetel asjaoludel sai laps ülekäigurajal autolt löögi. Niisuguste õnnetuste puhul on enamasti tegemist kas jalakäija või autojuhi tähelepanematusega.

Ülekäiguradadel juhtuvad õnnetused Rakveres paraku haruldased ei ole. Alates 2019. aasta jaanuarist on siin ülekäigurajal või selle vahetus läheduses juhtunud ühtekokku 21 registreeritud õnnetust, muu hulgas on autolt löögi saanud viis alaealist. “Üldiselt on õnnetused langustrendis, kuid paraku tuleb neid ikkagi ette,” kommenteeris Rakvere politseijaoskonna patrullitalituse juht Tauno Lempu.

Põhjuseid võib otsida väga mitmest kohast, kuid enamasti taanduvad õnnetused siiski nii jalakäijate kui ka autojuhtide tähelepanematusele. Eelnimetatud 21 õnnetuse puhul tõi Lempu esile, et neist kolm juhtusid pimedal ajal ilma helkurita liikunud jalakäijaga, kahel korral joosti üle ülekäiguraja, kahel korral ületati teed jalgrattal purjus peaga ja kolme puhul tegeles autojuht kõrvaliste asjadega või tunnistati end konkreetselt süüdi. “Ülejäänud puhkudel ei ole olnud võimalik välja selgitada, kes rohkem süüdi oli, või siis jagasid nii juht kui jalakäija võrdselt vastutust,” selgitas Lempu. Kõik õnnetused toimusid alal, kus maksimaalseks lubatud sõidukiiruseks oli 50 kilomeetrit tunnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles