Galerii Keeristorm paiskas Mädapeal võistlusrajal väikese maja laiali

Copy
Mädapea tornaado tagajärjed.
Mädapea tornaado tagajärjed. Foto: Marianne Loorents

Eile õhtul Rakvere lähistel toimetanud keeristorm tegi palju pahandust. Keerise teele jäi MTÜ-le Rallirada kuuluv puhkemajake, millelt tuulispask katuse rebis ja selle koos sisustusega mööda ilma laiali pildus.

Motospordientusiast Vello Tiitus rajas aastate jooksul Mädapeale motospordiraja ning sinna juurde kõik vajaliku mugavaks ja õdusaks äraolemiseks. Puhkemajake täitis võistluskeskuse ülesannet ning seal sai lumerajavõistluste ajal käia nina soojendamas. Nüüd on sellest alles vaid risud.

Tugev tuul paiskas majakese sisustuse mitmesaja meetri kaugusele laiali ja paigutas ka osa rajal olnud tünne enda äranägemise järgi ümber.

Tiitus sõnas, et naabrimees nägi kogu hävingut pealt ning helistas kohe talle. Rallipere eilne õhtu mööduski oma hoolega loodud keskuses koristades. Palju risu oli ju naabrite hoovis. "Lammutas kõik asjad ära," nentis Tiitus. Oli näha, et tuul oli pugenud verandal katuse ääre alla, rebinud trossid katki ja võtnud katuse kaasa. Ka rallidel teenitud karikad olid mööda ilma laiali. Võimalik, et lähemad naabrid võivad veel läikivaid autasusid marjapõõsa alt leida. "Keeristormil on tohutu jõud," märkis Tiitus nukralt ja lisas, et majakene ei olnud kindlustatud. "See on nii alatu, et näed tohutult vaeva ja investeerid, lõpuks jääd ilma. Kohe ei jõudnud kohalegi, pärast tuli klomp kurku," rääkis Tiitus. Veranda katuse oli tugev loodusjõud lennutanud umbes nelja-viiesaja meetri kaugusele tamme juurde ning võimsalt puult jämeda oksa küljest kangutanud.

"Olen oma kolm sünnipäeva siin pidanud. Siin oli hea," meenutas mees.

Võistlusraja ääres on suur lage põld ning tuul on krundil varemgi pahandust teinud. Näiteks murdis torm kaks jämedat kuuske keskelt pooleks kui pliiatsid.

Nüüd plaanib Tiitus majajäänused lammutada ning pigem paar soojakut osta. Kui torm need minema tõstab, saab vähemalt ühes tükis tagasi tuua.

Rakverest oli näha lehterpilve.
Rakverest oli näha lehterpilve. Foto: Marianne Loorents

Puhkemajakese läheduses otse võistlusraja kõrval asuvast tornist oli tromb mööda läinud. See hoone oleks olnud tuulele hoopis lihtsam vastane. "See on hoopis kõrgem," viitas Tiitus.

Virumaa Teataja fotograaf märkas oma kodust trombi ehk ehk keeristormi. Lehtrikujuline paharet oli tulnud Hulja poolt ja Mädapeal eriti jõuliselt laamendanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles