Lääne-Virumaal toimus eriti ohtliku loomataudi õppus

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Suu- ja sõrataud võib põhjustada kergekujulisi haigusnähte ka inimesel, peamisteks sümptomiteks on villid kätel. Haigestuvad haigete loomadega kokku puutunud inimesed. Pilt on illustreeriv.
Suu- ja sõrataud võib põhjustada kergekujulisi haigusnähte ka inimesel, peamisteks sümptomiteks on villid kätel. Haigestuvad haigete loomadega kokku puutunud inimesed. Pilt on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Põllumajandus- ja toiduamet korraldas kolmapäeval Vinni vallas Piira farmis suu- ja sõrataudi käsitleva väliõppuse.

Põllumajandus- ja toiduameti strateegilise planeerimise ja analüüsi osakonna juhataja Heidi Käär sõnas, et õppuse eesmärk oli harjutada sündmuspaigal tööde juhtimist ja koostööd kaasatud asutustega ning välitöid taudi tõrjumiseks. "Harjutati läbi taudipunkti lokaliseerimine, desopunkti ülesseadmine ja bioturvalisuse meetmete rakendamine, sealhulgas loomade hindamine ja loendamine. Õppuse läbimängul on peamine roll ameti ida regiooni töötajatel," kirjeldas Käär.

Õppusele olid kaasatud ka päästeamet, transpordiamet ja Vinni valla esindajad. "Täname kõiki, kes õppusel osalesid, eriti päästeameti esindajaid, kes demonstreerisid oma võimekust ja varustust inimeste ja sõidukite desinfitseerimiseks. Samuti oleme tänulikud farmiomanikule Kalmer Visnapuule, kelle juures õppus aset leidis," ütles Käär.

Põllumajandus- ja toiduamet korraldab aastas mitu lauaharjutust ja väliõppust, et olla valmis võimalikeks loomataudideks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles