Rakvere riigigümnaasiumi avamine viibib mööblimaterjali tarneraskuste tõttu

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Peatöövõtja Revin Grupp saaks Rakvere riigigümnaasiumi hoone üldehitusega kokku lepitud ajaks valmis, kuid kooli ei saa õigel ajal avada mööblimaterjali tarneraskuse tõttu.
Peatöövõtja Revin Grupp saaks Rakvere riigigümnaasiumi hoone üldehitusega kokku lepitud ajaks valmis, kuid kooli ei saa õigel ajal avada mööblimaterjali tarneraskuse tõttu. Foto: Ain Liiva

Eile tuli avalikuks, et Rakvere riigigümnaasiumi hoone ei valmi uue õppeaasta alguseks. Ehituse peatöövõtja Revin Grupi juhataja Kristjan Madissoni sõnul saab ettevõte hoone lubatud tähtajaks valmis, kuid probleem tekkis spetsiifilise akustilise mööblimaterjaliga, mille Austria tootja lubab tarnida alles septembri lõpus.

Madisson selgitas, et probleemi tõsidus ilmnes paar nädalat tagasi ja möödunud neljapäevaks sai selgeks, et olukorda päästa pole võimalik, riigigümnaasiumi hoonet 1. septembril avada ei saa. Maja uueks valmimistähtajaks on kokku lepitud novembri keskpaik.

"Nagu tänapäeval tavaks, ehitatakse ja projekteeritakse paralleelselt," selgitas Madisson. "Praktiliselt kõik siseseinad tulevad mööblit täis, aga siseruumide projekteerimine alles käis ja me ei saanud mööblimaterjali varem tellida, sest täpsed mahud polnud teada. See on spetsiifiline materjal Austria tootjalt."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles