Rakvere lennurajale pole kahel katsel rentnikku leitud

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Pilt ei ole eksitav: see on tõesti Rakvere lennurada, mis mõned aastad tagasi pisut asukohta vahetas ja vajas uues paigas tasandamist.
Pilt ei ole eksitav: see on tõesti Rakvere lennurada, mis mõned aastad tagasi pisut asukohta vahetas ja vajas uues paigas tasandamist. Foto: Meelis Meilbaum

Hiljemalt maikuu lõpuks oleks pidanud sõlmitama leping Rakvere linnavalitsuse ja Arkna teel toimetama hakkava lennuraja rentniku vahel. Aga seda dokumenti ei ole ega tule, sest linna välja kuulutatud kahe enampakkumise vastu oli huvi ümmargune null.

Mõned aastad tagasi jäid möödujatele silma vihmakuubedesse rüütatud linnavalitsuse ametnikud, kes abilinnapea Neeme-Jaak Paabu juhtimisel korjasid Arkna teel hoolimata ladistavast vihmast kive. "Jätame toonase tegevuse kommenteerimata," ütleb Paap täna. Tegevuse põhjust mäletab ta ometi: tööstuspargi laienemise tõttu oli vaja lennuraja asukohta muuta nii, et see oleks mõnedkümned meetrid lõuna pool, ja kuna ka toona puudus rajal haldaja või rentnik ning seda kasutavad lennundushuvilised appi ei tulnud, koristaski Paap kive ametnikearmeega.

Kuna rentniku leidmine ebaõnnestus, tekib muidugi küsimus, mis saab lennurajast edasi. Kas see tuleb ajalooks tunnistada?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles