Arvo Pärdi lastelaulud jõudsid vinüülplaadile

Copy
Helilooja Arvo Pärt.
Helilooja Arvo Pärt. Foto: Remo Tõnismäe

Ilmunud on vinüülplaat "Lapsepõlve lood", millel Arvo Pärdi loodud lastelaule esitavad Raadio Laste Laulustuudio lapsed Kadri Hundi juhatusel. Vinüülplaadi andsid välja TIKS rekords ja Arvo Pärdi keskus.

Helilooja Arvo Pärt on plaadil kõlavad laulud kirjutatud ajavahemikul 1956–1970 peamiselt näidenditele ja multifilmidele. Esimest korda koguti need kokku 2015. aastal ilmunud CD-albumi "Lapsepõlve lood" jaoks, mis sündis laulja ja dirigendi Kadri Hundi algatusel Arvo Pärdi keskuse ja Eesti rahvusringhäälingu koostöös.

Mõni plaadile valitud lauludest kuulus juba varem Arvo Pärdi loomenimekirja, nagu "Mina olen juba suur", mille avasõnu "Käin juba lasteaias, ei ole väike ma!" mäletavad oma lasteaiapäevilt ka paljud praegused täiskasvanud. Peale selle sai eluõiguse kümmekond laulu, mis seisid varem vaid käsikirjadena Eesti teatri- ja muusikamuuseumi ning Arvo Pärdi keskuse arhiiviriiulitel. Plaadi jaoks valmisid helilooja Tauno Aintsil koostöös Arvo Pärdiga lauludest värvikad instrumentaalseaded, mis seal eraldi fonogrammidena.

Tagasi üles