Juhtkiri: oh, keeruline kommunikatsioon!

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Teisipäeva õhtul lahvatas uudispomm sellest, et Rakvere riigigümnaasiumi ehitus on toppama jäänud ning plaanitud ajaks õppurid värvilõhnaste seinte vahele haridust omandama minna ei saa. Tõsi ta on, et ehitajate kätetöö hilinemine on viimasel ajal saanud tavapäraseks.

Selle üks põhjuseid on maailmas valitsevast olukorrast tingitud tarneraskused. Samas aga tellija ootab, ja mitte ainult tema. Näiteks koolimaja ehituse puhul ei oota mitte üksnes tellija, vaid ka lapsed ja nende vanemad.

Oleks aus informeerida avalikkust toimuvast kohe siis, kui on selgeks saanud, et esialgsed kokkulepped enam ei kehti. Paraku kipub olema nii, et vanemad ja õpilased kuulevad kõigest üsna pika vinnaga, keeruline on plaane teha. Virumaa Teataja ajakirjanik püüdis terve eilse päeva tabada telefonitsi riigigümnaasiumi direktorit Liisa Puuseppa, see tal aga ei õnnestunud. Arusaadav, et tööd on palju, kuid kriisiolukorras tuleb reageerida adekvaatselt ja arvestada endale võetud rolliga. Koolijuhi puhul on selleks näoga rahva poole olek, seda ka keerulistel aegadel. Amet kohustab, nagu öeldakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles