Ei meil pole kerge kellelgi

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Juha Jansen.
Juha Jansen. Foto: Erakogu

Üks ilus anekdoot vanast ajast. Ameerika ühendriikide president Truman oli ütelnud seltsimees Stalinile, et vaata, milline sõnavabadus on Ameerika ühendriikides. Igaüks võib minna Valge Maja ette ja karjuda, et Truman on loll president, ja protestijaga ei juhtu mitte midagi. Stalin oli vastanud, et Nõukogude Liidus on täpselt samuti täielik demokraatia. Moskvas võib ka igaüks minna Punasele väljakule ja karjuda, et Truman on üks igavene loll president, ja protestijaga ei juhtu mitte midagi.

Eks see poliitika ole üks igavene peen värk. Musta saab ikka valgeks rääkida küll, kui see vajalik on. Ukrainas ei olegi praegu sõda, vaid on käsil edukas erioperatsioon, mis kulgeb plaanipäraselt. Ja nii ongi. Täppisrelvadest tulistatakse ainult sõjalisi objekte. Pihta ei saa ükski kool, haigla ega elumaja.

Butša veresauna pildid ja videod on paljude venemaalaste arvates lavastatud. Need pidid olema puha võltsing. Laipu mängisid kohalikud rahvateatri näitlejad ning peale filmimist olid kõik surnud üles tõusnud ja oma teed läinud. Aga lavastus olla tehtud selleks, et diskrediteerida Vene sõjaväge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles