Laupäeval esinev setude külabänd teab maaelu arendamise retsepti

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Nedsaja külas naabrimehed Paul Hunt (vasakult), Toomas Valk ja Iisak Sulev Andreller teevad bändi juba kümme aastat.
Nedsaja külas naabrimehed Paul Hunt (vasakult), Toomas Valk ja Iisak Sulev Andreller teevad bändi juba kümme aastat. Foto: Madis Perli

Kolmkümmend aastat tagasi oli Setumaa metsade vahel asuv Nedsaja jumalast hüljatud kolkaküla. Praegu elab seal noori peresid rohkem kui kunagi varem, küla keskel on mänguväljak ja jalgpalliplats ning külal on oma bänd, mida kutsutakse esinema üle Eesti. Näiteks sel nädalavahetusel astub ansambel üles Pandivere päevadel.

Selles külas tegutseb isegi kaks ansamblit ja laulukoor, aga kuulsaim neist on konkursi “Rahva­bänd 2018” ära võitnud Nedsaja Küla Bänd. Ansambel mitte ainult ei kanna külabändi nimetust, vaid selle liikmed elavadki Nedsaja külas.

Kui kollektiivil karuste meeshäälte kõrvale naiselikke toone vaja läheb, siis saavad nad appi kutsuda näiteks Ithaka Maria Rahula, kelle juured on samas külas, ja nad on seda juba ka teinud. Ning et veel vähe poleks, on Trad.Attack!-i Sandra Vabarna juured samuti Nedsajas. Sandra koos Jalmar Vabarnaga toimetab suviti muide naaberkülas Treskis kuulsas folgiküünis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles