USA diplomaat kohtus Laekveres koolilastega

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Ameerika ühendriikide suursaatkonna diplomaat Jennifer Uhler.
Ameerika ühendriikide suursaatkonna diplomaat Jennifer Uhler. Foto: Ain Liiva

Teisipäeval külastas Laekvere rahvamaja USA suursaatkonna inglise keele programmide piirkondliku büroo diplomaat Jennifer Uhler, kes kohtus muu hulgas kohalike koolilastega.

Uhleri tuleku põhjuseks oli rahvamajas üleval olnud kunstinäitus "Ameerikat kujutades" ehk "Picturing America". Sel nädalal liikus näitus Laekverest edasi Jõhvi, kuid jõuab kindlasti lähitulevikus taas Lääne-Virumaale. Tegu on nimelt rändnäitusega, mida näidati Eestis esimest korda 2011. aastal, toona tähistati sellega kahekümne aasta möödumist USA saatkonna taasavamisest Tallinnas. Sel aastal tähistatakse näitusega saja aasta möödumist esimese suursaatkonna rajamisest Eestisse. Nüüdseks on näitust eksponeeritud kunstisaalides, raamatukogudes, rahvamajades, koolides ja mujal üle kümne aasta.

Jennifer Uhler rääkis lastele oma tööst ning sellest, mida seintel rippuvad teosed ameeriklaste jaoks tähendavad. Ta toonitas, et pole küll kunstiekspert, aga sellele näitusele valitud tööd esindavad USA riigi ja rahva lugu nii hästi, et on juba kaugelt ära tuntavad igale tema rahvuskaaslasele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles