Ühe reaktori asemel tahetakse ehitada juba nelja

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Tuuma­elektrijaama propageerijad: vasakult Andres Ingerman, Henri Ormus, Marti Jeltsov, Mihkel Loide ja Kalev Kallemets oma unistuse maketiga.
Tuuma­elektrijaama propageerijad: vasakult Andres Ingerman, Henri Ormus, Marti Jeltsov, Mihkel Loide ja Kalev Kallemets oma unistuse maketiga. Foto: Andres Tohver

Teisipäeval korraldas Eestisse tuumajaama ehitamist propageeriv Fermi Energia OÜ aruteluringi. Kui varem oli väidetud, et Eestile piisaks ühest 300-megavatisest tuumareaktorist, siis nüüd kõlasid hoopis ambitsioonikamad plaanid.

Selgitusi olid jagamas Fermi Energia juhatuse esimees Kalev Kallemets, juhatuse liige Henri Ormus, tehnoloogiajuht Marti Jeltsov ning ettevõtte kommunikatsiooniga tegelevad Mihkel Loide ja Andres Ingerman.

Algatuseks tuletas Kallemets kõigile meelde, et Venemaalt elekter Lätisse, Leetu ja Soome enam ei liigu. Elektriturul on hinnad suhteliselt kõrged. Kui eelmise aasta maikuus maksis elektri megavatttund 45 eurot, siis nüüd küsitakse sellest 165 eurot. Kallemets rõhutas, et Fermi Energia eesmärk on toota elektrit hinnaga 55 eurot megavatttund ehk praegusest kolm korda odavamalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles