Päästjad tegelesid järvekauri, pardipoegade, mägra ja veistega

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Järvekaur vahetas päästjate abiga elupaika.
Järvekaur vahetas päästjate abiga elupaika. Foto: Ida päästekeskus

Ida päästekeskus tegeles ajavahemikul 3.–6. juunini Lääne-Virumaal kuue operatiivsündmusega.

3. juunil kell 12.15 kutsus Eesti Metsloomaühing päästjad appi Väike-Maarjasse J. Liivi tänavale, kus aleviku tiigile oli end kaheks päevaks sisse seadnud järvekaur. Kuna see tiik polnud linnule sobilik elukoht, püüdsid päästjad ta kalamehevõrgu ja kahvaga kinni ning andsid ühingule üle, et suleline paremasse elupaika toimetada. 

Samal päeval kell 13.22  käis Väike-Maarja päästemeeskond aitamas mäkra, kes koerahirmus oli Tapa vallas Kullenga külas pugenud peitu puukuuri ja -riida vahele. Päästjad püüdsid ka selle eksinud hinge kinni ning toimetasid metsa, kus pole hirmutavaid koeri. 

4. juunil kell 4.46 tundsid Rakveres Rägavere teel asuva kahekorruselise puitmaja elanikud põlemise lõhna. Päästjad leidsid pärast saabumist keldrist väikse põlengu, mis kohe kustutati. Selgus, et kütmisest oli tekkinud korstnas tahmapõleng, kuid hõõguvad tahmatükid olid kukkunud läbi lõõri keldrisse ja seal prahi süüdanud. Hoones viibinud kaks inimest olid enne päästjate saabumist ise majast väljunud. Hoones keelati kütmine, kuni korstnapühkija olukorra üle kontrollib. 

Samal õhtul kell 20.47 käisid päästjad aitamas kolme pardipoega Rakveres Silla tänaval, kus linnud olid sattunud hätta tiigi ärajuhtimiskaevus. Kell 21.06 olid sulelised välja aidatud ning igal aastal korduvast probleemist oli linnavalitsusele teada antud. 

5. juunil kell 17.24 oli korstnas tahm süttinud Rakveres Tartu tänaval. Enne päästjate saabumist suutsid omanikud ise leegid summutada. Päästjad kontrollisid kütteseadme ning elamise üle, et ei oleks edasist ohtu. 

6. juunil kell 00.21 anti häirekeskusele teada, et Tapa vallas Assamalla külas olid veised pääsenud aedikust välja maanteele jalutama. Kohale kiirustanud päästjatel õnnestus 11 looma lauta ajada ja sellega liiklejaid ohustanud olukord likvideerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles